Potrivit comunicatului trimis miercuri de Episcopie, Preafericitul Daniel va fi prezent sâmbără şi duminică la Oradea cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la reînfiinţarea Episcopiei Oradiei. Preafericitul Daniel Ciobotea va veni la Oradea însoţit de ierarhi ai Sfântului Sinod.

Astfel, în prima zi a vizitei sale, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române va oficia, la ora 10, o slujbă de Te Deum la Catedrala cu Lună.

De la ora 11.30, Preafericitul va fi primit în Aula Magna a Universităţii Oradea, unde i se va oferi titlul de Doctor Honoris Causa. "Va avea loc o ceremonie de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa, pentru activitatea desfăşurată în domeniul învăţământului teologic", a precizat miercuri şi Pavel Cherescu, prodecanul Facultăţii de Teologie.

Duminică, Preafericitul Daniel se va deplasa la Mănăstirea "Sfintei Cruci", unde de la ora 9, va oficia Sfânta Liturghie. "Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va săvârşi Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, în altarul de vară al mănăstirii", se precizează în comunicatul Episcopiei.

După liturghie, Patriarhul va participa la vernisajul expoziţiei foto-documentare "Episcopia Oradiei - 90 de ani de la reînfiinţare", care va avea loc de la ora 13 tot la Mănăstirea "Sfintei Cruci".

Comunicatul trimis miercuri Episcopiei confirmă detaliile legate de programul vizitei Preafericitului Daniel în Oradea prezentate de BIHOREANUL în ediţia tipărită din 13 septembrie.

Totuşi, Episcopia nu precizează niciun detaliu legat de distincţiile pe care le-ar primi din partea Preafericitului Daniel atât preotul Gheorghe Nemeş de la Biserica Albastră cât şi Maica Stareţă Mina de la Mănăstirea "Sfintei Cruci".

Citeşte mai multe despre acest subiect în articolul: Secretul Patriarhului