Episcopii romano-catolici şi greco-catolici din ţară se vor întâlni săptămâna viitoare, de luni până miercuri, la Oradea, pentru sesiunea de primăvară a Conferinţei Episcopilor Catolici din România. Cu această ocazie, prelaţii vor participa la Sfânta Liturghie în două biserici din Oradea şi una din staţiunea Băile 1 Mai.

Întâlnirea este găzduită de Episcopia Romano-Catolică din Oradea.

Potrivit unei informări a eparhiei, conferinţa, care are loc de două ori pe an, are rolul de a exprima "relaţia strânsă a diecezelor şi unitatea cu succesorul Sfântului Petru, Papa Francisc".

La conferinţă vor participa 18 episcopi, printre care se vor număra episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, şi episcopul romano-catolic de Oradea, Böcskei László.

Credincioşii pot participa la Sfânta Liturghie de la deschiderea evenimentului, care se va sluji luni, în 13 mai, la ora 18, în Catedrala episcopală romano-catolică din Complexul Baroc din Oradea. Arhiereii se vor ruga pentru pace.

În următoarea zi, marţi, în 14 mai, de la ora 18.30, în biserica din Cetatea Oradea, episcopii vor oficia liturghia în cinstea Sfântului Ladislau, întemeietorul oraşului.

În cea de-a treia zi, miercuri, 15 mai, de la ora 07.30, episcopii catolici vor oficia o liturghie în rit bizantin în biserica greco-catolică din Haieu – Băile 1 Mai, lăcaş de cult dedicat vizitei Sanctităţii Sale Papa Ioan Paul al II-lea în România, acum 25 de ani (7-9 mai 1999).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!