După câteva săptămâni în care a fost internat într-un spital din Udine, episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, a fost externat.

Anunţul a fost făcut, indirect, joi, de reprezentanţi ai episcopiei orădene, pe Facebook, precizând că Bercea a participat la liturghia celebrată de Papa Francisc împreună cu episcopii din România.

"Preasfinţitul Virgil, din nou între noi! Papa Francisc a concelebrat Sfânta Liturghie împreună cu episcopii catolici din Romania, cu ocazia vizitei Ad Limina. Prezent la Roma este si Preasfintitul Parinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea", a scris pe Facebook vicarul episcopal Mihai Vătămănelu.

Acesta a postat şi o imagine cu Bercea, alături de alţi episcopi.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Preasfinţitul Virgil Bercea, în vârstă de 61 de ani, a fost internat, într-o discreţie totală, în urmă cu câteva săptămâni, la Spitalul Judeţean din Oradea, în urma complicaţiilor unei pneumonii severe.

Episcopul a fost transferat în stare bună la un spital din oraşul Udine, ai cărui specialişti au decis să menţină şi să continue tratamentul stabilit de medicii din Oradea. "S-a luat această decizie şi ca să schimbe aerul, cum se spune, pentru că una dintre schimbările de care are nevoie pacientul priveşte starea sa de optimism", a explicat o sursă medicală.

Având şi imunitatea la pământ şi pentru că nu a răspuns la antibiotice, la un moment dat episcopul ajunsese la un pas de moarteProblemele de sănătate i-au fost agravate episcopului de mai multe supărări, dintrre care cea mai recentă – incendiul devastator de la Palatul episcopal.

Citiţi întreaga poveste în articolul "Suferinţele episcopului: Marcat de dosarul DNA şi de incendiul care a distrus Palatul Episcopal, PS Virgil Bercea a căzut grav bolnav la pat"