Vizita „Ad Limina Apostolorum" a episcopilor catolici ai unei ţări la Roma se face o dată la cinci ani, conform Codului de Drept Canonic Bisericesc. Episcopii români şi-au început vizita în capitala Italiei pe 8 februarie.

Din delegaţia română a făcut parte şi Arhiereul Diecezei Romano-Catolice de Oradea, Bocskei Laszlo, care s-a întâlnit chiar în prima zi la Roma, într-o audienţă privată, cu Papa Benedict al XVI-lea, dar şi Episcopul Greco-Catolic de Oradea, Preasfinţia Sa Virgil Bercea.

Episcopul Romano-Catolic a prezentat activitatea Diecezei Sfântul Ladislau pe care o conduce. "Au fost abordate aspecte ale activităţii social-caritative, dar şi cele privitoare la învăţământul catolic şi, nu în ultimul rând aspectele ce definesc relaţiile interconfesionale şi inter-etnice din Dieceza de Oradea", se arată într-un comunicat al Episcopiei Romano-Catolice.

La sfârşitul audienţei, episcopul romano-catolic de Oradea i-a înmânat Papei Benedict al XVI-lea un exemplar al medaliei comemorative realizate cu ocazia împlinirii a 800 de ani de la sanctificarea întemeietorului Episcopiei de Oradea, Sfântul Ladislau, precum şi un medalion în memoria episcopului Bogdanffy Szilard, martir al Bisericii Catolice în anii de opresiune comunistă, a cărui beatificare este în curs. Cererea a fost din nou înaintată Sanctităţii Sale de către episcopul de Oradea.

În cadrul vizitei „Ad Limina Apostolorum", episcopii români au întreprins şi un pelerinaj la mormintele Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel şi au avut întrevederi cu oficiali şi responsabili ai diferitelor Dicasterii ale Curiei Romane.

Pe 11 februarie, în Basilica Sfântul Petru din Roma, în ziua aniversării apariţiei Fecioarei Maria la Lourdes, Papa Benedict al XVI-lea împreună cu episcopii din România au celebrat liturghia solemnă, la care au participat credincioşi din lumea întreagă.

În aceeaşi zi, membrii Conferinţei Episcopilor Catolici din România au fost invitaţi la recepţia dată de Ambasada României la Sfântul Scaun, aici întâlnindu-se cu ambasadorul României în Italia, dar şi cu reprezentantul Episcopiei Ortodoxe Române din Roma.