Episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, s-a întâlnit săptămâna trecută, la Vatican, cu Papa Francisc.

Responsabil cu Pastoraţia Tineretului în Conferinţa Episcopilor Catolici din România (CER), PS Bercea a participat în perioada 17 - 19 noiembrie la un simpozion despre noile mijloace de comunicare, dedicat preoţilor şi responsabililor pentru Pastoraţia Tineretului în cele 12 dieceze şi eparhii din România, potrivit portalului oficial al Epicopiei Greco Catolice de Oradea.

La Roma, cei 20 de responsabili însoţiţi de episcopul Bercea au luat parte la diferite întâlniri cu reprezentanţii structurilor din Vatican dedicate pastoraţiei tinerilor, studenţilor şi familiei. De asemenea, delegaţia română a vizitat şi sediul televiziunii catolice TV2000, pentru a "înţelege mai bine misiunea evanghelizatoare a Bisericii prin intermediul mijloacelor de comunicare mass-media".

În cadrul vizitei lor, reprezentanţii Pastoraţiei Tineretului au fost salutaţi de Papa Francisc în timpul audienţei săptămânale care a avut loc miercurea trecută. "Suveranul Pontif a transmis pe această cale apropierea sa faţă de tinerii şi credincioşii din România, la care "ţine foarte mult"", se mai arată pe portalul Episcopiei.

PS Virgil Bercea s-a mai întâlnit cu Papa Francisc la începutul acestui an, în luna februarie, când episcopul a participat la cea de-a XVII-a reuniune internaţională a episcopilor de pe cinci continente.