Directorul sucursalei Hidroelectrica Oradea, Mihai Groza, a fost revocat din funcţie, printr-o decizie comunicată joi, 19 iulie, dar luată cu o zi înainte de conducerea companiei de stat şi care a vizat înlocuirea a 8 din cei 13 şefi de sucursale din ţară.

PNL in, PDL out

Fost viceprimar, primar interimar şi candidat la funcţia de primar al Oradiei din partea PDL, Groza a fost înlocuit cu Nicolae Alexandru Varga, simplu inginer mecanic în cadrul serviciului tehnic al sucursalei, dar care este, în schimb, soţul deputatei PNL Lucia Varga, fostă secretară de stat în Ministerul Mediului în perioada 2005-2008.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, schimbarea lui Groza este, în fond, o epurare politică şi a fost justificată, neoficial, de faptul că PDL-istul s-ar fi implicat în campania electorală de la alegerile locale. După cum se ştie, pe perioada campaniei electorale, acesta şi-a luat concediu de la compania de stat.

Mihai Groza a acceptat să părăsească postul, fără a contesta decizia de mazilire, aceptând un alt post în cadrul sucursalei, de manager al unui proiect de vizează dezvoltarea de noi capacităţi de producţie.

Contactat de BIHOREANUL, Mihai Groza a confirmat înlocuirea din funcţie, dar a refuzat orice alt comentariu.

Şi care-i problema?

De cealaltă parte, chestionată pe această temă, deputata Lucia Varga consideră că soţul ei şi-a meritat numirea în funcţie şi nu vede nicio problemă de moralitate.

"Eu pot să vă spun că soţul meu e inginer la Hidroelectrica de 6 ani, este la serviciul tehnic şi e un om care şi-a văzut de treabă. Şi-a completat toate studiile, decizia a fost luată interimar oricum, aşa că eu cred că, dacă eu sunt deputat, soţul meu nu e un om care să nu aibă dreptul să acceadă în funcţii", a declarat BIHOREANULUI Lucia Varga.

Întrebată ce îl recomandă pe soţul ei pentru această funcţie, deputata  a răspuns, deranjată: "Nu ştiu ce îl recomandă, discutaţi cu cei care i-au făcut nominalizarea. Eu v-am spus, soţul meu de 6 ani lucrează acolo".

Chestionată şi dacă, în opinia sa, Nicolae Varga e cea mai bună opţiune de manager la o companie în insolvenţă, deputata a răspuns, la fel de iritată. "Şi? Dacă atunci când s-au făcut concursurile de promovare nu a participat la concurs, asta nu înseamnă că nu ar fi (un bun manager - n.r.). Care este problema? Nu eu sunt cea care am această competenţă, vă rog să vă gândiţi la asta".

Varga a refuzat să spună dacă soţul ei este membru de partid, răspunzând, doar că "probabil că da". Rugată să aprecieze dacă numirea soţului este una politică, deputata a răspuns ferm: "Nu".