4 ONG-uri (Fundaţia Comunia, Crucea Roşie, Salvaţi Copiii Suceava şi Iaşi) şi 4 centre comerciale din 4 oraşe ale ţării (ERA Shopping Park Oradea, ERA Shopping Park Iaşi, Shopping City Sibiu şi Shopping City Suceava) s-au reunit pentru a le face copiilor sărmani sărbătorile mai frumoase, în cadrul proiectului "Un ursuleţ de pluş, un zâmbet în plus".

Practic, mall-urile s-au asociat cu câte un ONG local pentru a oferi copiilor jucării de Sărbători. "În fiecare dintre cele 4 centre a fost amenajat câte un brad imens, cu o înălţime de 4 metri, format din aproximativ 500 de ursuleţi de pluş. Aceştia îşi vor găsi în Ajunul Crăciunului drumul către mii de copii care vor avea un motiv în plus să zâmbească de sărbători, alături de jucăriile lăsate de vizitatori în urnele din fiecare centru", se arată într-un comunicat al ERA Shopping Park Oradea.

În cadrul programului, complexul orădean s-a asociat cu Fundaţia Comunia şi va dona ursuleţii din brad şi jucăriile colectate de la vizitatori pe tot parcursul luni decembrie, care vor ajunge la copiii sărmani din Oradea şi din împrejurimi.

Iniţiativa reprezintă o premieră în România în ce priveşte brazii creaţi exclusiv din ursuleţi de pluş.

Toate cele 4 centre comerciale implicate în proiect fac parte din portofoliul Argo Real Estate Opportunities Fund (AREOF). AREOF este un fond de investiţii listat la bursa londoneză şi cel mai mare proprietar şi operator de centre comerciale din România.