Șoferița de 55 de ani din Lugașu de Jos care a accidentat luni seara două adolescente pe o trecere de pietoni în Aleșd a fost reținută de polițiști, după ce aceștia au constatat că femeia urcase băută la volan și că le-a lovit pe fete după ce a trecut pe roșu.

„Luni, 2 ianuarie a.c., la ora 18.30, pe D.N.1, în localitatea bihoreană Aleșd, o femeie de 55 de ani, din comuna Lugașu de Jos, județul Bihor, timp ce conducea un autoturism pe direcția Oradea - Cluj, în împrejurări ce urmează a fi stabilit din cercetări, nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric aflat în funcțiune și a accidentat două tinere de 16 și 17 ani, ambele din Aleșd, care traversau regulamentar carosabilul, pe trecerea de pietonii, la culoarea verde a semaforului electric adresat circulației pietonilor”, a transmis marți Poliția Bihor. 

În urma accidentului rutier, cele două fete au suferit leziuni pentru îngrijirea cărora au fost transportate la secția Pediatrie a Spitalului Județean din Oradea. 

Polițiștii au constatat că șoferița băuse înainte să urce la volan. „În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că femeia de 55 de ani, care conducea autoturismul, prezenta o concentrație alcoolică de 0,56mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesteia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, au mai transmis polițiștii. 

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar în urma administrării probatoriului, polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd au reținut-o pe femeia de 55 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Marți, 3 ianuarie, aceasta va fi prezentată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd, în vederea dispunerii de măsuri legale. Polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

După cum BIHOREANUL a scris, adolescenta în vârstă de 16 ani a suferit răni mai ușoare, în timp ce cea de 17 ani a fost dusă la spital cu traumatisme la cap, torace și membre. „Una dintre fete, cea în vârstă de 16 ani, a suferit un traumatism la nivelul membrelor superioare și a fost dusă la Urgențe – Pediatrie (n.r. – secția Gavril Curteanu a Spitalului Județean), iar cealaltă fată, de 17 ani, a suferit multiple traumatisme și la cap, și la nivelul toracelui, și la nivelul membrelor, fiind transportată tot acolo. Starea ei este totuși de o gravitate medie”, a precizat, luni seara, la solicitarea BIHOREANULUI, dr. Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!