Timp de o săptămână, la grădiniţa Winnie Academy din cartierul Luceafărul, 10 profesori din Turcia şi din Portugalia participă, alături de cinci educatoare, la proiectul Erasmus+ "Play for learning", prin care vor căuta împreună cele mai bune metode de educare a micuţilor în limba engleză.

Proiectul Eramus+ a început în martie 2022, când cele 15 cadre didactice implicate în program s-au întâlnit în Portugalia, la şcoala primară care îndeplinește rolul de lider de proiect, Agrupamento de Escolas Dr.Ginestal Machado din Santarém.

„Acum a venit rândul nostru să-i primim aici. Noi suntem singura grădiniţă implicată în proiect, celelalte două fiind şcoli primare, însă practicile sunt aceleaşi. Încercăm să găsim cele mai bune metode de învăţare şi educare a micuţilor noștri în limba engleză. Aşa am descoperit că între cele mai eficiente activităţi sunt cele desfăşurate în aer liber, unde ei pot analiza mediul înconjurător, nu în interiorul sălii de clasă", a detaliat, pentru BIHOREANUL, educatoarea Monica Cărăşel (foto), coordonatoarea proiectului din echipa Winnie Academy. 

Cele 10 cadre didactice din Turcia şi din Portugalia au ajuns luni la Winnie Academy, unde au fost invitate să facă un tur al grădiniţei. Oaspeții vor sta în oraş până sâmbătă.

Profesorii au fost întâmpinați de directoarea şcolii, Felicia Andor, şi de reprezentanta Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Liana Moruţ.

În cele cinci zile de activități, profesorii vor participa la câteva cursuri cu copiii, vor vizita oraşul, dar şi alte obiective turistice din judeţ, inclusiv Peștera Urșilor. 

Proiectul Erasmus+ se va încheia în martie 2024 cu o vizită la şcoala primară Şehit Erhan Taştimur Ilkokulu din Adana, Turcia. "Play for learning" a fost finanţat prin Erasmus cu 60.000 de euro, din care fiecare instituţie şcolară implicată a primit 20.000 de euro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!