Restaurantul Noo’vo din centrul Oradiei reia seria evenimentelor cu artiști apreciați, iar joi, 19 septembrie, îl aduce în fața publicului pe chitaristul român de etnie germană Erlend Krauser, fost component al trupei Phoenix și fost colaborator al lui James Last.

Evenimentul se numește Erlend Krauser live: A guitar virtuoso in concert

„Chitaristul formulei de aur a celebrei trupe Phoenix a părăsit România într-un miez de noapte din 1977, închis în celebrele boxe Marshall care au deschis drumul păsării Phoenix spre libertate – episodul care a transformat povestea în mit și care, pentru Erlend Krauser, a marcat începutul unui lung exil. Avea doar 19 ani. Viața i l-a adus în cale, ulterior, pe James Last. Timp de peste două decenii, James Last i-a oferit cele mai mari scene din Europa și, în plus, ceva mai mult decât atât: libertatea de exprimare”, transmit gazdele înaintea concertului. 

Orădenii sunt chemați să-i afle povestea și să se bucure de muzica lui Erlend Krauser.

„Chitara lui, muzica lui, trăirea lui – toate autentice, în cuvinte sau fără ele, îi spun povestea. Cum ajungi din boxele lui Nicu Covaci la Royal Albert Hall din Londra, ori în cele mai mari săli de spectacole pe care Berlinul sau Moscova le au de oferit? Cum îți trăiești fiecare zi ca o viață? Cum înveți, ca artist, să îți asculți doar vocea interioară, ca pe cel mai vechi prieten pe care îl ai? Și mai ales, cum dai asta mai departe, cu firescul unei muzici căreia să îi rămâi fidel și, în același timp, folosindu-te de cele mai noi și mai profesioniste pârghii pe care tehnica, într-o continuă evoluție, ți le pune la dispoziție? Cum aduci, într-un final, toate aceste trăiri acasă?”, se arată în descrierea evenimentului. 

Publicul este așteptat de la ora 19 la Noo’vo Resto Lounge, pentru cină, în timp ce concertul este programat de la ora 20.30.

Pentru concert s-a stabilit o taxă de 50 lei. Rezervări și informații se pot obține la numărul 0750-43.22.11.

Anul trecut, Erlend Krauser a lansat albumul „Treasures”, care cuprinde 12 piese, iar una din melodii este dedicată trupei Phoenix și poartă numele de „Phoenix Rising”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!