Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana sunt salvatori nu doar pentru bihorenii ajunşi în situaţii nedorite, ci şi pentru necuvântătoare.

Duminică seară, pompierii militari din Marghita au salvat un câine căzut într-un canal adânc de doi metri, de pe strada 1 Decembrie din localitate.

"Acţionând cu accesoriile din dotare, pompierii militari au scos, în siguranţă, animalul la suprafaţă", a declarat luni căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU.

Pe de altă parte, tot duminică, un echipaj SMURD Oradea a intervenit în Biharea, pentru acordarea îngrijirilor medicale unui bărbat care prezenta intoxicaţie acută cu monoxid de carbon. Bărbatul a fost salvat şi transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean.

"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana atrage atenţia cetăţenilor, încă o dată, asupra pericolului la care se expun şi la care îi expun pe cei dragi prin nerespectarea regulilor de prevenire a intoxicaţiei cu monoxid de carbon", a mai spus cpt. Roşca.

Pentru evitarea unor tragedii, sistemele de încălzire trebuie să fie corect instalate, întreţinute şi verificate periodic, încăperile trebuie aerisite frecvent, sobele nu trebuie folosite decât cu uşiţa închisă, iar aparatele cu flacără deschisă trebuie supravegheate.