Ceremonialul militar cu prilejul împlinirii a 21 de ani de la "Ziua libertăţii României" va avea loc miercuri, 22 decembrie, de la ora 10, la Cimitirul Municipal Oradea.

Evenimentele se vor desfăşura la mormintele eroilor Revoluţiei Române din Decembrie 1989, sublocotenenţii Adrian Victor Puşcău, Marius Cosma şi Adrian Dorin Damşe şi la cel al eroului Neculai Tomozei.

Ceremonialul va începe cu întâmpinarea oficialităţilor, prezentarea onorului şi salutarea drapelului de stat. Imnul României va fi intonat înaintea începerii slujbei religioase de pomenire a eroilor, care va fi săvârşită de preotul militar Mircea Ioniţă.

Vor urma alocuţiunea prefectului Gavrilă Ghilea şi cea a unui reprezentant al Asociaţiei Eroilor Revoluţiei din Decembrie, nenominalizat în informarea transmisă de Prefectură.

Potrivit programului, depunerile de coroane la mormintele eroilor militari vor începe de la ora 10.50 şi vor fi urmate de defilarea detaşamentului de onoare. Aceeaşi ceremonie va fi mutată apoi şi la mormântul eroului Neculai Tomozei.

Tot marţi, de la ora 18, cei care vor să aducă un omagiu eroilor Revoluţiei o pot face la statuia lui Mihai Viteazul, în cadrul evenimentului "Eroii nu mor niciodată!".