Incident grav, dar cu deznodământ fericit, sâmbătă seară, în Sibiu. Un copil cu mâna ruptă a reușit să-și salveze un prieten de la înec, intrând în apă după ce și-a rupt ghipsul de la mână.

Cei doi băieți, de 13 și 14 ani, se jucau lângă un lac aflat la ieşirea din municipiul Sibiu spre Poplaca, potrivit Jandarmeriei Române. Unul dintre ei a intrat în apă pentru a recupera o jucărie și nu a mai putut ieși, riscând să se înece.

„Prietenul acestuia, aflat pe mal, a sunat imediat la 112, apoi a luat decizia de a-şi rupe ghipsul de la mână pentru a intra după băiat. Pentru că avea mâna fracturată, nu a reuşit să îl scoată de tot din apă pe copil. Unul dintre jandarmii care se aflau în serviciu la dispeceratul unităţii a auzit pe staţie apelul şi şi-a dat seama că băieţii sunt foarte aproape de el”, a transmis Jandarmeria Română.

Jandarmul și-a luat un coleg și au mers în locul indicat, unde i-au găsit pe copii. „Când au ajuns, băiatul fusese tras foarte aproape de mal de către prietenul său. Era aproape de hipotermie”, au comunicat jandarmii.

Copilul a fost scos complet din apă de oamenii legii, iar apoi preluat de un echipaj SMURD.

„Acum copilul se află internat în spital şi este în stare stabilă. Şi prietenul său, cel care a scris povestea salvării, este bine. Medicii i-au pus din nou în ghips mâna fracturată, iar acum este acasă”, a menționat Jandarmeria.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!