Presa italiană îl laudă pe un şofer orădean care locuieşte şi munceşte în Italia şi care, zilele trecute, a salvat un tânăr de 19 ani care era pe cale să se arunce de pe un pod rutier de deasupra unei autostrăzi de lângă Milano.

Salvatorul este Gabriel Ionuţ Bocra, în vârstă de 31 de ani, din Oradea, care lucrează ca şofer în Italia, scrie observator.tv.

El a oprit camionul pe care-l conducea chiar sub porţiunea de pod unde se afla tânărul, a urcat deasupra autovehicului, l-a convins pe băiat să coboare şi apoi l-a îmbrăţişat. "Hai, coboară, te prind eu!", i-ar fi spus orădeanul. 

Milano Corriere scrie că după ce l-a predat echipajelor de salvatori şi poliţişti ajunse la faţa locului, orădeanul a plecat rapid mai departe, căci avea livrări de făcut. El n-a aşteptat să-şi dea numele şi n-a vrut felicitări, mai relatează italienii, care scriu că Gabriel locuieşte în Italia, în zona Salerno, de circa 8 ani.

Gabriel a oferit un interviu pentru presa italiană, precizând că nu se consideră un erou şi doar a făcut o faptă bună pentru cineva care avea nevoie de un cuvânt de incurajare şi de ajutor. El l-a salvat pe băiat apoi a plecat din nou în cursă, pentru că trebuia să-şi termine livrările.

"Când vezi lucruri de la distanţă, poţi să crezi că cei care fac anumite acţiuni sunt eroi, că este nevoie de un mare curaj. Dar, când ţi se întâmplă asemenea lucruri, te gândeşti doar la cum poţi să ajuţi", a declarat Gabriel Bocra pentru milano.corriere.it.

Presa din Italia îi spune "eroul în pantaloni scurţi", căci asta purta românul în ziua aceea.