Eroii nu au normă de ore în salvarea vieţilor omeneşti, iar menirea lor de salvatori nu se opreşte la orele de serviciu. A dovedit-o plutonierul Andrei Gheorghe Pantea (foto), subofiţer în cadrul Secţiei de Pompieri Beiuş, care, în timpul liber fiind, a acordat prim-ajutor medical, dar şi sprijin moral, victimei unui accident rutier.

Accidentul s-a petrecut în decembrie, în Beiuş. Bihoreanca Florentina Claudia Rada, din satul Coşdeni, traversa strada, pe trecerea de pietoni, alături de o colegă, când o maşină a dat peste ea. "Datorită intervenţiei prompte a plt. Pantea Andrei Gheorghe, care, aflându-se în timpul liber, mi-a acordat primul ajutor în mod profesionist până la sosirea ambulanţei, timp de aproximativ 10 minute, nu am suferit urmări grave în urma accidentului. Pompierul mi-a imobilizat capul şi coloana vertebrală, a îndepărtat curioşii şi mi-a conferit siguranţă, încredere prin dialogul permanent purtat cu mine şi prin modul exemplar de acţiune", a scris femeia, într-o scrisoare publică de mulţumire.

Întrucât a primit ajutor medical la timp, femeia a avut nevoie doar de 17 zile de îngrijiri medicale. Drept urmare, a simţit că este necesar să-i mulţumească public plutonierului.

"Se dovedeşte încă o dată că angajaţii ISU sunt un corp profesionist, în slujba cetăţeanului, gata oricând să intervină pentru salvarea persoanelor aflate în situaţii critice", a mai scris bihoreanca.