Un subofiţer angajat la serviciul logistic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor a dovedit că pompierii militari îşi trăiesc menirea de salvatori atât în timpul orelor de serviciu, cât şi în timpul liber.

Potrivit unui comunicat transmis joi de ISU Crişana, sergent major Cornel Timotei Sabău şi-a salvat o vecină căzută în fântâna din curtea casei din Oşorhei.

Întâmplarea s-a petrecut pe 7 septembrie, în jurul orei 16.30. Subofiţerul era acasă, cu familia, când a auzit strigătele de ajutor ale unei vecine a cărei fiică căzuse în fântâna din curtea gospodăriei. "După sesizarea evenimentului prin Sistemul Unic 112, sergentul major Sabău Cornel a coborât, cu ajutorul unei scări, în fântâna adâncă de aproximativ cinci metri (nivelul apei fiind de circa trei metri), evacuând victima de sub apă, aducând-o la suprafaţă şi asistând-o până la sosirea colegilor pompieri militari mobilizaţi la faţa locului", se arată în comunicat.

Victima, în vârstă de 46 de ani, aflată în stare de conştienţă, a fost predată de pompierii militari paramedici echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, care a transportat-o la spital pentru investigaţii amănunţite.