Imaginile cu preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, prins de BIHOREANUL la pescuit ilegal, în toiul pandemiei de coronavirus, au făcut înconjurul întregii ţări, obţinând o audienţă record. În mai puţin de 24 de ore, filmul postat pe Facebook, cu Pasztor şi amicii săi amendaţi de Poliţie pe malul bălţii, a strâns peste 1,5 milioane de vizualizări!

Potrivit statisticilor Facebook, filmul realizat de reporterul BIHOREANULUI, Adrian Criş, a adunat într-o zi peste 1,5 milioane de vizualizări, aproape 460.000 de interacţiuni, peste 7.000 de comentarii ale privitorilor (din care 3.300 la postare si 3.700 la distribuiri) şi peste 17.000 distribuiri, cifre neatinse în trecut de niciun subiect local şi aflate în continuă creştere. Circa 1.400 de utilizatori priveau simultan filmul postat pe Facebook, miercuri la prânz.

În ce priveşte profilul privitorilor, de menţionat că cei mai mulţi provin din Bihor (urmat de Bucureşti, Marea Britanie, Cluj, Timiş, Mureş etc.), iar 85% dintre ei sunt bărbaţi. Covârşitoarea majoritate a comentariilor sunt negative la adresa gestului lui Pasztor, mulţi solicitându-i demisia sau înlăturarea din funcţie. Din cele 55.000 de reacţii, 21.000 transmit "îmi place", 5.900 "furie", 1.900 "haha", 975 "uau", 452 "tristeţe", 240 "ador", etc.

Imaginile îl arată pe politicianul UDMR în toată splendoarea: făcându-se mic în faţa oamenilor legii, recunoscând că a greşit, blocându-se la întrebările privind folosirea maşinii de serviciu, spunând că ar fi putut să fugă de ziarişti, minţind că ar veni dintr-o deplasare în interes de serviciu şi că partenerul său de pescuit ar fi o persoană privată, fără contracte cu CJ, refuzând să îşi asume încălcarea legii prin demisie, ci numai prin amendă etc.

După cum a dezvăluit BIHOREANUL, Pasztor a mers la pescuit, în dispreţul prevederilor legale care limitează deplasările, ba mai mult, a folosit o maşină de teren VW Amarok nou-nouţă, cumpărată printr/un proiect de CJ pentru uzul sistemului de sănătate al judeţului.

Alte personaje în înregistrarea incriminatoare sunt şi directorul adjunct al Gărzii Forestiere Bihor, Nicolae Timaru, om de casă şi partener de afaceri al lui Paztor, surprins pe malul lacului cu maşina de serviciu, acompaniindu-l pe şeful CJ, precum şi afaceristul Alexandru Halasz, membru UDMR, beneficiar de contracte cu Consiliul Judeţean, căruia i-a vândut pixuri şi ceasuri de lux. BIHOREANUL a solicitat demiterea din funcţii a celor două persoane publice.

Vezi AICI și mai jos înregistrarea!

Citiți și articolul ”Pásztor, demisia! Imagini senzaționale cu momentul în care șeful CJ Bihor a fost prins sfidând restricțiile la pescuit (FOTO/VIDEO)