Guvernul a adoptat în şedinţa de joi ordonanţa de urgenţă prin care creşterea pensiilor este amânată până în 2022, voucherele de vacanţă sunt suspendate în anul 2021, gratuitatea pe tren pentru studenţi a fost eliminată, iar sporul Covid pentru angajaţii din prefecturi a fost anulat, informează Digi24.ro. 

"A fost aprobată ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Este vorba de ordonanţa de urgenţă de care aveam nevoie pentru a putea adopta legea bugetului. Această ordonanţă va fi publicată în Monitorul Oficial şi, după aceea, mâine, vom avea şedinţă de Guvern în care vom aproba legea bugetului pentru 2021", a declarat, la încheierea reuniunii, premierul Florin Cîţu.

Astfel, a fost eliminat sportul de 30% pentru personalul angajat în Prefecturi. De asemenea, valoarea punctului de pensie se va menţine în 2021 la 1.442 de lei. Prin aceste măsuri, a arătat premierul, se va face o economie la bugetul de stat de aproape 9 miliarde de lei.

În 2021, astfel, nu se vor acorda vouchere de vacanţă pentru bugetari, iar studenţii nu vor mai beneficia de gratuitate pe tren, dar vor putea călători plătind preţuri reduse la 50%. "Se modifică Legea educaţiei naţionale în sensul stabilirii dreptului studenţilor să beneficieze de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport şi abrogarea prevederilor prin care se reglementa ca studenţii să beneficieze de gratuitate", a mai spus Florin Cîţu.