Pentru că au sesizat un interes crescut al tinerilor față de probleme precum burnoutul, depresia și anxietatea, trei terapeuți vor ține tot atâtea conferințe, pe teme ce abordează sănătatea mintală.

Evenimentele sunt organizate de asociația orădeană FRENDS și au intrarea liberă, însă cu condiția înscrierii prealabile.

Prima conferință, intitulată „Cum navigăm prin anxietatea și depresie?”, va avea loc pe 17 octombrie, de la ora 19, și va fi susținută de Roxana Filip-Igna, psiholog clinician și psihoterapeut. A doua conferință va avea loc pe 14 noiembrie, se va intitula „Stres și Burnout: În căutarea echilibrului” și o va avea ca invitată pe Veridiana Ghiurca, psiholog clinician și psihoterapeut, iar ultima conferință, „Medicația psihotropă: Între mit și realitate”, va fi susținută de Florina Mîndru, medic specialist psihiatrie, psihoterapeut în supervizare Psihoterapie Integrativă, fiind programată pe 12 decembrie.

La conferințe sunt așteptați tinerii adulți, indiferent de studiile sau profesia lor, dar care își doresc să aplice sugestiile oferite de specialiști în viața cotidiană.

„Odată ce suntem mai bine informați, avem posibilitatea de a ne ajuta într-un mod mai eficient atât pe noi, cât și pe cei din jurul nostru”, a transmis psihologul Tudor Vâșcan, managerul proiectului și moderatorul din cadrul conferințelor.

Evenimentele vor avea loc la sediul unei alte organizații, CREFOP Oradea, situată în Piața 22 Decembrie nr. 12 A.

Înscrierea prealabilă, necesară pentru că locurile sunt limitate, se poate face printr-un chestionar disponibil aici.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!