Orădenii dornici să devină oratori mai buni și să își „ascută” capacitățile de lideri sunt invitați să participe la o ședință aparte a clubului local Toastmasters, unde membrii țin discursuri fie pregătite, fie improvizate, fiind apoi evaluați de semenii lor.

Pe 11 septembrie, Toastmasters va organiza Ziua Porților Deschise, când oricine va putea trece prin experiența apartenenței la club.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:15, la Comuniteca (Magazinul Crișul, etajul 1) și „reprezintă o oportunitate rară și valoroasă pentru toți cei interesați de dezvoltarea abilităților de comunicare și leadership”, după cum se arată într-un comunicat al organizatorilor.

La o ședință tipică Toasmasters sunt trei părți: una în care membrii clubului susțin discursuri pregătite anterior, care urmează obiective specifice din manualele Toastmasters, cum ar fi organizarea unui discurs, folosirea limbajului corporal sau stăpânirea utilizării vocii, alta în care participanții sunt invitați să susțină discursuri scurte pe teme necunoscute dinainte, dezvoltând astfel spontaneitatea și capacitatea de a gândi și de a comunica rapid și clar, și o secțiune de evaluare, unde fiecare discurs este analizat de alți membri ai clubului, care oferă un feedback constructiv și sugestii de îmbunătățire, evidențiind și punctele forte.

„În mod obișnuit, rolurile din cadrul ședinței sunt rezervate doar membrilor Toastmasters, însă la „Ziua Porților Deschise” din 11 septembrie, vom oferi invitaților și foștilor membri oportunitatea de a prelua aceste roluri. Aceasta este o ocazie unică de a experimenta direct responsabilitățile din cadrul unei ședințe Toastmasters, de a vă dezvolta ascultarea activă și alte abilități esențiale pentru succesul personal și profesional”, au transmis organizatorii.

Doritorii sunt invitați să se înscrie ca participanți la Ziua Porților Deschise la ședința Toastmasters din 4 septembrie.

Toastmasters International este o organizație globală non-profit care, anul acesta, sărbătorește 100 de ani de la înființare, timp în care a oferit oportunități de dezvoltare a competențelor de vorbit în public și leadership printr-o rețea vastă de cluburi.

Pe parcursul acestei toamne, clubul orădean pregătește o serie de evenimente speciale, inclusiv un concurs de discursuri și traininguri dedicate dezvoltării personale. Informațiile vor fi postate pe pagina de Facebook a clubului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!