Tinerii pasionaţi de frumos sunt invitaţi de să se înscrie într-un concurs de fotografie dedicat promovării judeţului Bihor ca destinaţie turistică, prin intermediul imaginilor, "Economie şi turism - Promovează Bihorul", organizat de Departamentul de Economie al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii din Oradea, Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor şi Consiliul Judeţean Bihor.

Potrivit unui comunicat transmis de organizatori, ideea concursului a pornit de la faptul că "judeţul Bihor este înzestrat cu numeroase valori naturale şi culturale, fiind un reper pe harta turistică a României, atât pentru turiştii români, cât şi pentru cei străini" şi are 4 secţiuni: Obiectiv turistic din Bihor, Peisaj turistic din Bihor, Oameni din turism care m-au impresionat şi Activităţi turistice.

Competiţia este programată să se desfăşoare în două etape. Prima etapă, care se va încheia la finalul lunii octombrie, este rezervată înscrierii fotografiilor pe pagina de internet a AMD Bihor. În cea de-a doua etapă, cuprinsă între 1 Noiembrie şi 15 noiembrie 2016, fotografiile intrate în concurs vor putea fi votate online.

Tot de pe site-ul AMD Bihor poate fi accesat şi formularul de înscriere, respectiv regulamentul.

"Concursul este destinat, în special, elevilor de liceu din judeţul Bihor, dar nu numai. Participarea este gratuită fiind deschisă oricărui tânăr cu vârsta cuprinsă între 14 şi 19 ani", arată comunicatul.

Fotografiile câştigătoare vor fi premiate în cadrul unui eveniment festiv organizat pe 23 noiembrie 2016, în cadrul Universităţii din Oradea.

În comunicatul transmis, organizatorii subliniază că  obiectivele turistice din Bihor, concentrate în destinaţii turistice cu un grad de atractivitate ridicat, "satisfac cele mai diverse motivaţii şi asigură posibilitatea practicării diferitelor tipuri de turism - de recreere, curativ sau cultural, concretizate în diverse activităţi: drumeţii, cicloturism, schi, băi termale, tururi culturale".

"Despre frumuseţile Bihorului, atât cele create de natură, cât şi cele realizate de om, multe s-au scris şi mulţi sunt cei care le-au descoperit… Acesta este motivul pentru care vă provocăm, acum, la o nouă aventură: aceea de a redescoperi Bihorul altfel, şi anume, prin lentila aparatului de fotografiat. Această "vânătoare de imagini" este lansată şi în ideea conştientizării în rândul tinerilor a patrimoniului natural şi antropic cu valenţe de atractivitate turistică, existente pe teritoriul judeţului Bihor", mai arată organizatorii în comunicat.