Numărul doi mondial în tenisul masculin, rusul Daniil Medvedev, a fost amendat după ce, în semifinala Australian Open, disputată împotriva grecului Stefanos Tsitsipas, l-a insultat pe arbitrul de scaun.

"Omule, eşti nebun?", "Omule, eşti prost?", a răbufnit tenismanul rus acuzând că tatăl lui Tsitsipas îl antrenează pe jucător, vorbind în tribune, lucru interzis în tenis.

Amenda primită de Daniil Medvedev, care în fine a câştigat meciul şi a ajuns în finala Australian Open, este de 12.000 de dolari americani. Din această sumă, 4.000 de dolari a fost amenda pentru "conduită antisportivă", iar 8.000 pentru "obscenitate". 

În meciul de vineri, în setul doi, rusul s-a certat cu arbitrul de scaun şi s-a plâns de comportamentul tatălui lui Tsitsipas, Apostolos. "Omule, eşti nebun? Şi tatăl lui poate vorbi la orice punct? Omule, esti prost? Tatăl lui poate vorbi la orice punct! Ai de gând să-mi răspunzi la întrebare? Uită-te la mine! Vorbesc cu tine! Cum poţi să arbitrezi atât de rău în semifinalele unui grand slam?", i-a strigat Medvedev la arbitrul de scaun.

La finalul meciului, rusul a spus că-i pare rău că a avut această ieşire nervoasă şi şi-a cerut scuze în faţa arbitrului. 

Se pare că, totuşi, Medvedev a avut dreptate să reclame nereguli, deşi felul în care a făcut-o a lăsat de dorit. Şi grecul Tsitsipas a fost amendat cu 5.000 de dolari americani, însă pentru coaching.

Daniil Medvedev l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în 4 seturi, scor 7-6 (7/5), 4-6, 6-4, 6-1, şi s-a calificat în finala turneului Australian Open. Rusul va evolua împotriva spaniolului Rafael Nadal, favorit numărul 6, care vizează un al 21-lea titlu istoric de grand slam.

Interacţiunea dintre Medvedev şi arbitrul de scaun, de la min. 5.14: