Turneul Campionatului European de baschet feminin U18 - Divizia B a continuat în acest sfârşit de săptămână la Oradea şi Timişoara, oraşele care găzduiesc meciurile celor patru grupe.

În Arena "Antonio Alexe" din Oradea, sâmbătă s-au disputat jocurile etapei a doua din grupele A şi B.

În cadrul grupei A, Germania a învins Irlanda la o diferenţă de 28 de puncte, cu 68-40, şi a obţinut prima victorie în competiţie, în timp ce în derby-ul baltic, la capătul unui joc extrem de echilibrat, dar şi tensionat, în acelaşi timp, Estonia a dispus la doar două puncte, cu 46-44, de Letonia. Astfel, Estonia este liderul grupei, cu 2 victorii, în timp ce Letonia şi Germania au câteo victorie.

În grupa, meciul Bulgaria - Bosnia a fost unul spectaculos, cu multe puncte marcate, bulgăroaicele impunându-se în cele din urmă însă la 9 puncte diferenţă, cu 89-80, în timp ce Finlanda a surclasat Luxemburgul, cu 83-41. Finlanda conduce, de altfel, în clasament, cu 2 victorii, Bulgaria şi Bosnia, cu câteo victorie, ocupând poziţiile imediat următoare.

La Timişoara însă, în cadrul grupei D, reprezentativa României a pierdut şi cel de-al doilea joc, scor 54-59, în faţa Ucrainei. În aceeaşi grupă, Ungaria a dispus de Muntenegru, cu 79-48, şi este pe primul loc, cu punctaj maxim, în timp ce Ucraina şi Muntenegru au câteo victorie, iar România, niciuna.

În fine, în grupa C, Israelul îşi continuă marşul triumfal către adjudecarea grupei, după ce s-a impus şi în faţa Elveţiei, cu 75-43. Învingătoarea cu 57-45, în faţa Islandei, Anglia, este pe locul II.

Luni, la Oradea, în etapa a III-a a grupelor, de la ora 13.30, Bosnia Herţegovina va întâlni Finlanda, iar de la ora 15.45, Bulgaria - Luxemburg, în cadrul grupei B. De la ora 18, Germania se va confrunta cu Estonia, iar cu începere de la ora 20.15, Irlanda - Letonia, în cadrul grupei A.

La Timişoara, în cadrul grupei D, România va întâlni, de la ora 18, Ungaria.