Orchestra simfonică din Oradea, sub bagheta dirijorului permanent, maestrul Romeo Rîmbu, pregătește un program special cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Astfel, joi, de la ora 19, melomanii se vor delecta cu două lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Don Giovanni şi Concertul nr. 1 pentru flaut şi orchestră în Sol major, K. 313.

Seara va continua cu fragmente din lucrări celebre de Gioachino Rossini - Semiramida, uvertură, Giacomo Puccini - Intermezzo din opera Manon Lescaut, Piotr Ilici Ceaikovski - Vals din suita Frumoasa din pădurea adormită, Franz von Suppé - Dama de pică, uvertura, și Amilcare Ponchielli - Dansul orelor din opera Gioconda.

Solistul invitat, flautistul Matei Ioachimescu, este unul dintre cei mai rafinați muzicieni ai generației sale. A început studiul flautului la București şi este absolvent al Universității de Muzică din Viena. Ca solist prezintă atât concerte clasice, cât și prime audiții ale unor compozitori contemporani, împreună cu orchestre filarmonice din țară și din străinatate.

Matei Ioachimescu cântă la un instrument de aur al producătorului japonez Muramatsu, cu un cap special creat pentru el de către Atelierele Tomasi din Viena.

Biletele se pot achiziționa la casa de bilete a Filarmonicii. Abonamentele sunt valabile.