După ce cu un an în urmă au plâns descumpăniți pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea, frustrați că au ratat promovarea în Liga a II-a, fotbaliștii bihoreni au jubilat, miercuri, în același loc, căci și-au împlinit visul. 

FC Bihor a câștigat pe teren propriu, cu 3-0, meciul retur al barajului cu echipa CSC Ghiroda și Giarmata Vii, în fața a circa 10.000 de spectatori, și a obținut astfel dreptul de a juca, după mai mulți ani, în cel de-al doilea eșalon fotbalistic. 

Pe fondul tensiunilor din partida tur, FC Bihor s-a mobilizat și a dominat jocul de acasă, având numeroase faze ofensive și mai multe șuturi pe poartă, spre bucuria fanilor.

Un moment important al partidei a fost cel în care, în minutul 9, unul dintre jucătorii echipei oaspete, Petrișor Jichici, a fost eliminat, în urma unui fault dur, CSC Ghiroda rămânând din acel moment cu doar 10 jucători pe teren. 

Elevii lui Florin Farcaș au deschis scorul în minutul 42, prin Csaba Preklet, după o centrare în fața porții și o intervenție ratată a portarului formației oaspete. Scorul a devenit 2-0 pentru orădeni la scurt timp, în minutul 45+2, când Sergiu Jurj a înscris, după o cursă remarcabilă spre poartă.

Cel de-al treilea și ultimul gol al partidei a fost înscris în minutul 67, din penalty, de Adrian Gîdea. Lovitura de pedeapsă a fost dictată în favoarea echipei gazdă după un fault în careu. 

Suporterii bihoreni s-au dezlănțuit atunci în tribune, știind că promovarea era asigurată. Ei au scandat „Campionii! Campionii!”. 

Meciul a fost transmis pe Digi Sport 1, comentatorii acestei televiziuni lăudând mobilizarea suporterilor și spunând că prezența celor 10.000 de spectatori în tribune arată faptul că FC Bihor este o echipă cu tradiție. 

La finalul partidei, cei de la FC Bihor au fost premiați de oficiali ai federației, în aplauzele publicului, iar apoi au ridicat trofeul de campioni ai seriei, care încununează un parcurs fără înfrângere în Liga a III-a. 

Atmosfera a fost una euforică, atât fotbaliștii cât și staful tehnic și reprezentanții clubului trăind la mare intensitate momentul, salutând în mod repetat publicul și cele două galerii, Rebelii și Dacika, suporterii răspunzând de fiecare dată cu aplauze, urale și clasicul „Bi-Ho-Ru”, care miercuri a reverberat ca un tunet...

Pe gazon, după festivitatea de premiere, atât jucătorii cât și antrenorii au dedicat promovarea publicului bihorean, pe care l-au simțit alături de echipă pe tot parcursul campionatului, tehnicianul Florin Farcaș descriind echipa, metaforic, ca fiind nu una de „armăsari”, ci de „mânji” tineri și sufletiști, cu poftă de performanță.

Fotbaliștii orădeni și-au exprimat bucuria inclusiv în versuri, scandând la microfon o poezie anume creată pentru acest moment, care spunea, printre altele:

„Ghiroda a încercat / Le-am dat cu terenu’ în cap!

Și să știe toată țara / Bihoru’ e campioana!

Să strigăm cu toții tare: Bihoru’ e cea mai tare!”

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!