Tricolorii se poticnesc în drumul spre Euro 2012 şi merg din egal în înfrângere. La Paris au pierdut primul meci din actuala campanie de calificare, dar rămân fără victorie după trei partide şi în clasament sunt despărţiţi doar de un punct de ultima clasată, Luxemburg.

România a fost învinsă cu scorul de 0-2 pe Stade de France, în al treilea meci pe care l-a jucat în grupa D a preliminariilor pentru Euro 2012, dar francezii au deschis scorul din ofsaid. A fost a patra întâlnire disputată în ultimii doi ani între naţionalele Franţei şi României, dar cu siguranţă cea mai pasionantă. Ocaziile au fost foarte numeroase, în prima repriză doar la poarta lui Pantilimon. Era minutul 19 când Malouda a scuturat plasa, însă pe exterior.

Zece minute mai târziu, capul lui Alou Diarra a trecut peste transversala porţii noastre. Dar, cea mai mare ocazie a primei reprize i-a aparţinut lui Benzema, a cărui minge a muşcat bara. Prima ocazie a noastră a fost irosită de Florescu, în minutul 47. În replică, Valbuena a avut o bună şansă în minutul 58, dar Pantilimon a respins în transversală şutul său.

Tot Pantilimon avea să se remarce la cele două ocazii succesive ale lui Samir Nasri. Momentul de maxim al naţionalei noastre s-a consumat în minutul 71, când Săpunaru a trimis în bară. Deschiderea de scor s-a produs în minutul 83, când Remy a plecat dintr-un ofsaid nesemnalizat de arbitru, a făcut o cursă solitară şi l-a învins pe Pantilimon. Scorul de 2-0 a fost semnat în prelungiri, de Gourcuff, din pasa lui Payet.

În urma acestui rezultat România rămâne pe locul 5 în grupa D, cu doar un punct mai mult decât ultima clasată, Luxemburg.