Vedeta naţionalei daneze, Christian Eriksen, s-a prăbuşit sâmbătă pe teren în timpul meciului Danemarca – Finlanda fără să fie atins de niciun jucător.

"Nu avem o explicaţie"

Fotbalistul a suferit un stop cardiac şi se află în continuare în spital pentru investigaţii fără ca medicii să aibă o explicaţie cu privire la cauze.

"Nu avem o explicaţie cu privire la cauză. Eu nu am văzut live ce s-a întâmplat, am văzut la televizor, la fel ca voi", a declarat potrivit News.ro, duminică, într-o conferinţă de presă, medicul naţionalei Danemarcei, Marin Boesen.

Medicul le-a spus jurnaliştilor că sportivul a fost la un pas de moarte. "Era dus. I-am făcut manevre de resuscitare şi a fost un stop cardiac", a declarat acesta.

Martin Boesen a afirmat că jucătorul este în continuare internat în spital pentru investigaţii medicale.

"Nu sunt cardiolog, aşa că nu pot spune ce s-a întâmplat, las asta pe seama experţilor. Acesta este unul dintre motivele pentru care el este încă în spital, ca să se descopere ce s-a întâmplat. El este treaz acum şi răspunde la întrebări relevant şi clar. Inima bate din nou", a spus Boesen.

S-a prăbuşit pe teren...

Jucătorul danez Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren cu faţa la pământ sâmbătă, în minutul 43 al meciului Danemarca – Finlanda, în timp ce intenţiona să preia o pasă.

Echipa medicală a intervenit de urgenţă pentru resuscitarea sportivului, inclusiv cu defibrilatorul, în timp ce coechipierii au făcut scut în jurul său pentru a-l proteja.

Jucătorul a fost scos de pe teren pe o targă înconjurată de personalul medical cu un material alb pentru a nu putea fi văzut.

Reluat după circa două ore meciul a fost câştigat de Finlanda cu scorul de 1 la 0.

Ulterior membrii echipei au declarat presei că a fost o greşeală să continue jocul în aceeaşi zi.

Jucătorii, profund marcaţi de incident, au primit consiliere psihologică atât sâmbătă cât şi duminică.