Echipa națională a României revine în arena fotbalului european, la EURO 2024, turneu final care se va desfășura în perioada 14 iunie - 14 iulie, în Germania.

În grupele Campionatului European, tricolorii vor întâlni echipele Ucrainei, Belgiei și Slovaciei.

Conform Federației Române de Fotbal, programul „naționalei” este următorul: 

Luni, 17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina (München, 16:00)
Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Köln, 22:00)
Miercuri, 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00)

În pregătirea participării la EURO 2024, echipa națională a României dispută pe 4 și 7 iunie meciuri amicale pe stadionul Steaua din București, primul cu Bulgaria, iar al doilea cu Liechtenstein. 

Printre jucătorii convocați pentru aceste jocuri se numără atacantul bihorean George Pușcaș, care joacă în Italia la Bari.

George Pușcaș s-a alăturat, joi, colegilor săi din echipa națională, aceștia pregătind ultimele meciuri de dinaintea EURO

Potrivit G4Media.ro, gazdele partidelor din cadrul EURO 2024 vor fi orașele Berlin, Koln, Dortmund, Dusseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, Munich și Stuttgart. Pentru o deplasare rapidă pe durata turneului, UEFA recomandă mijloacele de transport în comun. Posesorii de bilete la EURO 2024 vor avea un discount la trenul național și internațional, precum și un abonament de călătorie de 36 de ore pentru transportul public, fără costuri suplimentare, notează aceeași sursă. 

Mascota oficială a turneului a fost numită Albärt, un ursuleț de pluș.

Toate meciurile României de la EURO vor fi transmise de Pro TV, care difuzează, de altfel, și celelalte partide din cadrul turneului final.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!