Director în cadrul Ministerului Tineretului şi Sporturilor, eurocandidatul PSD Bihor Emilian Pavel spune că promisiunea de joi făcută de premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea privind construcţia unei săli de sport de cinci mii de locuri în Oradea n-a fost una electorală.

Potrivit lui Pavel, Ministerul are în plan de mai multă vreme să înfiinţeze nişte complexe sportive în ţară, inclusiv la Oradea. Ideea a apărut pe vremea ministrului Nicolae Bănicioiu (acum ministru al Sănătăţii), dar, potrivit lui Pavel, este susţinută şi de actualul ministru al tineretului şi sporturilor, Gabriela Szabo. Ba chiar, a recunoscut tânărul PSD-ist, pe vremea lui Bănicioiu identificase şi numele complexului orădean: Gabriela Szabo. "Dar acum nu mai este oportun să folosim acest nume", a declarat Pavel vineri, într-o conferinţă de presă.

Mai mult, viceprimarul Ovidiu Mureşan, prezent în aceeaşi conferinţă, a spus că Primăria a şi propus deja Ministerului un teren unde ar putea ridica acest complex. "Am propus cele şase hectare de teren de la Tony Construct", a declarat Mureşan, referindu-se la terenurile de pe strada Ogorului, vizavi de Auchan, returnate Primăriei de investitorul imobiliar, după ce proiectul i-a eşuat.

Emilian Pavel a mai spus că, pentru ca proiectul să devină cert, mai este nevoie de o Hotărâre de Guvern pentru înfiinţarea complexului.

Ponta şi Dragnea au promis construcţia unei arene de cinci mii de locuri în timpul mitingului electoral ţinut joi la Oradea.

Citeşte pe această temă şi articolul "Pesediştii bihoreni l-au rugat pe Ponta să candideze la Preşedinţie şi i-au dat o minge semnată de baschetbaliştii CSM Oradea (FOTO/VIDEO)"