Compania de asigurări Euroins nu mai are dreptul să încheie poliţe RCA, informează Gândul. Decizia a fost luată de consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară, în urma unui control făcut la companie.

Autoritatea a constatat că Euroins nu are reglementări şi instrucţiuni de constatare şi lichidare a daunelor adecvate, că diminua în mod nejustificat cuantumul despăgubirii faţă de valoarea rezultată din documentele existente la unele dosare de daună şi că făcea plăţi cu întârziere către păgubiţi. De asemenea, au fost identificate dosare de daună în care partea prejudiciată nu a fost notificată cu privire la respingerea pretenţiilor de despăgubire şi la motivaţia respingerii.

Drept urmare, miercuri, consiliul Autorităţii a decis să interzică temporar practiarea de către Euroins România Asigurare Reasigurare SA a asigurării RCA, dar şi să-i sancţioneze directorul, pe Mihnea TObescu, cu o amendă de 50.000 de lei.

Autoritatea de Supraveghere Financiară informează publicul că în perioada în care Euroins are interdicţia practicării asigurării RCA, societatea are în continuare obligaţia soluţionării dosarelor de daună.