Un grup de elevi de clasa a V-a de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu din Oradea au făcut un curs de programare de o oră în cabinetul europarlamentarului Emilian Pavel.

Tânărul social-democrat, de profesie inginer IT, a găzduit, joia trecută, cursul în cadrul programului mondial The Hour of Code, unul dintre cele mai mari şi importante evenimente educaţionale organizat simultan în lume.

„A fost amuzant, elevii s-au descurcat excepțional și au demonstrat, o dată în plus, că programarea, până la un anumit nivel, este într-adevăr la îndemâna tuturor”, a declarat europarlamentarul.

Pavel este convins că elevii români ar trebui să aibă şansa să înveţe programare din şcoală: „Știu bine că avem școli în țară unde încă plouă în clase, dar mai știu că lumea în care trăim, în continuă evoluție, nu ne va aștepta. Faptul că domeniul IT a depășit agricultura ca și contribuție la PIB ar trebui, cred eu, să ne arate calea de urmat”.

The Hour of Code este o mişcare globală prin care elevilor li se prezintă tutoriale de o oră privind programarea pe calculator. Fără să aibă nevoie de un profesor lângă ei, elevi din orice colţ al lumii pot primi gratuit o lecţie de o oră de coding.