Tânărul europarlamentar PSD Emilian Pavel, în vârstă de 31 de ani, este de acum bărbat însurat. El s-a căsătorit civil, duminică, cu orădeanca Larisa Gherghel (22 de ani), cununia religioasă şi petrecerea de nuntă urmând să aibă loc pe 14 noiembrie.

Cununia civilă a avut loc la complexul Kings Land, din Ineu de Criş, oficiată fiind de primarul comunei, Dumitru Togor. În cortul de pe malul lacului din complex, proaspăta familie a petrecut apoi, alături de invitaţi.

Inedit a fost că atât mirii, cât şi nuntaşii au purtat costume populare româneşti. Emilian Pavel a purtat o ie albă cu motive roşii şi prinsă cu o cingătoare, iar în picioare opincuţe. Soţia lui a purtat o rochie lungă, din voal, în nuanţe de crem cu dantelă neagră, făcută la comandă de Raluca Mihălceanu, designer vestit pentru rochiile de mirese. De asemenea, Larisa a avut un buchet de floarea soarelui şi o coafură cu împletituri, tot cu accente idilice.

"A fost ideea noastră să ne îmbrăcăm în costume populare şi să le cerem şi invitaţilor să facă la fel. Eu am purtat o ie pe care săptămâna trecută am cumpărat-o de la Târgul Meşterilor Populari", a declarat Emilian, luni, pentru BIHOREANUL

Europarlamentarul a mai spus că au ales complexul din Ineu de Criş tocmai pentru că şi-au dorit să petreacă alături de rude şi prieteni în aer liber, ceea ce la nunta din noiembrie nu vor putea. 

La cununia civilă, mirii şi-au invitat 150 de prieteni şi 50 de rude de-ale mirilor. "Nu mi-am invitat colegii de partid, ci exclusiv pe domnul preşedinte. Liviu Sabău-Popa a fost acolo, dar el îmi este prima oară prieten", a precizat Emilian.

Majoritatea invitaţilor au ascultat de îndemnul tinerilor şi s-au îmbrăcat în straie tradiţionale. Inclusiv şeful PSD Bihor, Ioan Mang, şi soţia lui, Erica, s-au dus îmbrăcaţi în costume populare.