Ultimul spectacol din cadrul European Music Open, care a avut loc duminică seara, la Teatrul Regina Maria a scos din case circa 500 de orădeni.

Filarmonica de Tineret din Viena şi soliştii Operei de Stat din Viena au fost cei care i-au încântat pe orădeni cu arii celebre şi l-au convins pe directorul artistic al festivalului, tenorul orădean Alexandru Badea, să cânte alături de ei.

Fără program

Înainte de începerea spectacolului, Alexandru Badea a spus că nu mai sunt fluturaşi cu programul spectacolului, aşa că va anunţa el fiecare reprezentaţie. "Anul trecut am tipărit 500 de programe şi am mai rămas cu circa 100, anul acesta am făcut tot cam atâtea şi au trecut în primele două zile ale evenimentului", a spus Badea, semn că orădenii au fost mai interesaţi anul acesta.

Sub bagheta dirijorului Michael Lessky, tinerii talentaţi ai Filarmonicii din Viena au deschis cele două părţi ale programului. Prima lor interpretare a fost "Coţofana hoaţă", de G. Rossini, iar în cea de-a doua parte a evenimentului au cântat "Uvertura operei Rosamunde" de Fr. Schubert.

Filarmonica de Tineret din Viena este alcătuită din muzicieni austrieci şi are ca scop promovarea tinerelor talente. Aceasta are un vast repertoriu între care creaţii simfonice, preclasice, clasice, contemporane dar şi operetă şi jazz.

Jos cravata!

De-a lungul spectacolului, orădenii au ascultat arii celebre precum "Largo al factotum", din opera "Bărbierul din Sevilla" de Gioachino Rossini, "Nessun dorma" din "Turandot" de Herbert Lippert şi "Dio che nell’alma infondere amor" din opera "Don Carlo" de Giuseppe Verdi.

Toate au fost interpretate de soliştii Operei de Stat din Viena, printre care s-a numărat şi o braşoveancă, soprana Ileana Tonca (foto), care a cântat pentru prima dată pe scena teatrului orădean.

În timpul duetului sopranei cu Herbert Lippert, în care au interpretat "Tanzen möcht’ich" din "Die Csardasfürstin" de Fr. Lehár, aceasta l-a luat la dans pe partenerul său, iar orădenii i-au aclamat.

Pe scenă a urcat şi mezzosoprana Bongiwe Nakani (foto), originară din Africa de Sud, care le-a cântat orădenilor aria "Habanera" din opera Carmen a lui Georges Bizet.

Cea de-a IV-a ediţie a European Music Open s-a încheiat cu aria "Brindisi" din opera "La Traviata" a lui Verdi interpretată de toţi soliştii prezenţi la eveniment.

Aflat pe scenă, tenorul Alexandru Badea şi-a scos cravata şi a cântat şi el alături de artiştii Operei din Austria.

European Music Open a avut în acest an evenimente diversificate şi atractive între care un spectacol muzical realizat de Dan Dediu după "O scrisoare pierdută" a lui I.L. Caragiale, la care a participat şi actriţa Maia Morgenstern, un concert în Catedrala Romano-Catolică şi un spectacol de teatru cu Marcel Iureş şi Florin Piersic jr.

Evenimentul a fost organizat de municipalitate, prin APTOR (Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune), cu sprijinul tenorului orădean Alexandru Badea.