Evenimentele programate în perioada 27-29 august în Piaţa Unirii, în cadrul celei de-a 5-a ediţii a festivalului European Music Open, se vor ţine până la urmă în sală, mai precis la Teatrul Regina Maria, dat fiind că în Oradea se anunţă ploi pentru finalul acestei săptămâni.

"Din cauza prognozei care anunţă condiţii meteo extrem de nefavorabile pentru week-endul care urmează, spectacolele programate pentru perioada 27-29 august în Piaţa Unirii au fost mutate în Teatrul Regina Maria. Siguranţa şi confortul participanţilor la eveniment este principala noastră preocupare, motiv pentru care considerăm că mutarea celor 3 spectacole în teatru va asigura premisele pentru ca spectacolele să se desfăşoare în condiţii optime", se aratră într-un comunicat transmis marţi de reprezentanţii Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune. 

Spectatorii care şi-au achiziţionat bilete pentru Piaţa Unirii vor primi un email de la platforma iabilet.ro, e-mail care va conţine noul bilet, cu loc, din Teatrul Regina Maria.

Pentru spectacolele desfăşurate în interior, nu există obligativitatea vaccinării sau a testului negativ COVID-19. Totodată, conform normelor în vigoare date de autorităţile române, pentru participarea la spectacole în interior, restricţiile în vigoare prevăd purtarea măştii de protecţie şi termoscanarea la intrarea în incintă. 

Evenimentul care închide cea de-a V-a ediţie a European Music Open, Jan Garbarek Group featuring Trilok Gurtu, va avea loc în Piaţa Unirii, conform planificării iniţiale.

Biletele pentru spectacolele celei de-a V-a ediţii a Festivalului European Music Open sunt puse în continuare în vânzare online pe https://www.iabilet.ro/bilete-european-music-open/ şi în reţeaua iabilet.ro/retea. 


Programul European Music Open 2021 

Vineri 27.08.2021
Ora: 21:00 – Teatrul de Stat Oradea
Concert extraordinar Alexandru Badea & Simona Strungaru Symphonics
Invitaţi: soprana – Maria Rădeanu şi trompetistul – Sebastian Burneci

Sâmbătă 28.08.2021
Ora: 21:00 – Teatrul Regina Maria
De la baroc…la rock
Concert Violoncellissimo – Conducerea muzicală maestrul Marin Cazacu

Duminică 29.08.2021
Ora 21:00 – Teatrul Regina Maria 
Gală de operă - Excelenţe ale tinerei generaţii de muzicieni
Studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucuresti
Dirijor: Radu Popa
Solişti: Maria Rădeanu - soprană, Camelia Cuzub - mezzosoprană
Andrei Petre - tenor, Alin Munteanu - bariton, 
Alexandru Matei – bas , Constantin Pastramă – tenor
Orchestra şi corul Filarmocii de Stat Oradea, Dirijorul corului – Lászlóffy Zsolt

Marţi 31.08. 2021 
Ora 21:00 – Piaţa Unirii  
Seară de jazz – Jan Garbarek Group featuring Trilok Gurtu