Tânăra clujeancă Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020, care va avea loc în luna mai la Rotterdam, cu piesa "Alcohol You". Aceasta a fost aleasă, duminică seara, la Finala Naţională organizată de Televiziunea Română la Sala Sporturilor din Buzău.

Spectacolul organizat de TVR a fost unul atipic şi a constat de fapt în cinci piese compuse pentru artista de numai 20 de ani, Roxen, care a câştigat la începutul lunii concursul organizat de TVR în colaborare cu Global Records. 

Spre deosebire de anii trecuţi, când era organizat un concurs în care se înscriau mai mulţi artişti, anul acesta Televiziunea Română a încheiat un parteneriat cu Global Records. Studioul de producţie a numit mai mulţi artişti, iar trei dintre ei au intrat în faza finală: Roxen, Diana V şi Cezar. Ei au fost supuşi unei analize amănunţite atât de comisia de specialitate, cât şi de compozitorii cu care fiecare dintre ei a lucrat. Cea aleasă a fost Roxen, care s-a remarcat printr-un timbru special, după cum notează Adevarul.ro.

Piesa cea mai votată de public, dar şi de juraţi, adunând 10 puncte, a fost "Alcohol You". Următoarele piese în ordinea punctajului au fost "Storm" (cu 6 puncte) şi "Cherry Red" (cu 3 puncte).

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul "Open Up", cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului participă 41 de ţări. 

România va intra în concurs în data de 12 mai, alături de Australia, Belarus, Irlanda, Lituania, Macedonia de Nord, Rusia, Slovenia, Suedia, Azerbaidjan, Belgia, Croaţia, Cipru, Israel, Malta, Norvegia şi Ucraina. 

În cea de-a doua semifinală (14 mai) vor concura: Austria, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Islanda, Moldova, Polonia, San Marino, Serbia şi Albania, Armenia, Bulgaria, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Georgia, Letonia şi Portugalia.