Întrucât se apropie Ziua Europei, sărbătorită pe tot continentul pe 9 mai, deputatul european Emilian Pavel organizează un concurs pentru toţi liceenii din Bihor.

Competiţia se va derula pe două fronturi. Unul este dedicat claselor de-a XI-a şi de-a XII-a, care trebuie să-şi desemneze o echipă care să redacteze un scurt eseu referitor la impactul pe care Uniunea Europeană îl are în viaţa de zi cu zi a tinerilor. În acelaşi timp, toate clasele liceale, din a IX-a şi până în clasa a XII-a, pot forma echipe care să realizeze un scurt clip video pe aceeaşi temă.

"Am transmis recent invitaţii de participare tuturor liceelor din judeţ, rugând directorii să informeze elevii cu privire la această iniţiativă", a precizat europarlamentarul.

Eseurile vor fi jurizate de cadre didactice universitare şi jurnalişti orădeni, finaliştii şi susţinătorii lor urmând să fie invitaţi la finala care va avea loc în data de 9 Mai la Filarmonica de Stat din Oradea. În acelaşi timp, clipurile video vor putea fi vizualizate pe pagina de Facebook a concursului, intitulată Eu&UE, unde toţi cei care doresc vor putea vizualiza şi vota clipurile favorite. Primele trei filmuleţe în ordinea numărului de voturi vor fi şi ele premiate în data de 9 Mai.

Pentru câştigători, Emilian Pavel a pregătit şi premii: tablete, cititoare de ebook Kindle, camere video, action camera, camere foto, stick-uri de memorie şi mp3 playere.

"Încurajez toţi liceeni să participe la acest concurs pentru că această acţiune le dă posibilitatea să îşi exprime creativitatea, să îşi testeze cunoştinţele legate de Uniunea Europeană şi, de ce nu, să câştige unul dintre premiile pe care am reuşit să le obţinem", a precizat Pavel.