Specialiştii Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior şi-au încheiat, vineri, misiunea la Universitatea din Oradea, unde au făcut o vizită de evaluare instituţională în urma căreia instituţia speră să primească cel mai înalt calificativ, "încredere ridicată". Acest calificativ nu doar că ar creşte prestigiul Universităţii, ci i-ar putea aduce pe viitor şi o finanţare mai mare din partea Ministerului Educaţiei. În prezent, Universitatea din Oradea are calificativul "încredere".

În timpul vizitei la Oradea, evaluatorii ARACIS au luat la puricat 19 programe de studii şi au avut întâlniri cu conducerea Universităţii, cu studenţii, cu foştii studenţi şi chiar cu angajatorii locali.

Rectorul Constantin Bungău a declarat, pentru BIHOREANUL, că vizita s-a încheiat cu o întâlnire cu toată echipa de conducere a instituţiei, unde însă nu s-au transmis concluzii, ci doar s-au conturat nişte păreri. "Per ansamblu, impresiile pentru toate cele 19 programe sunt pozitive", a declarat Bungău.

Raportul final al vizitei va fi făcut public, însă, în 6-8 săptămâni, în urma unei hotărâri a consiliului ARACIS.