La proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale, care a avut loc joi, 462 de elevi bihoreni au absentat, după cum anunţă Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

Astfel, dintre cei 3.757 de absolvenţi de gimnaziu înscrişi, s-au prezentat la examenul de joi 3.295.

„Nu au existat situații de candidați care să susțină examenul cu subiecte de rezervă, nici situații de candidați eliminați”, a transmis IŞJ Bihor.

Majoritatea absolvenţilor de gimnaziu au scăpat de emoţiile examenului, însă cei care au învăţat în altă limbă de predare decât româna vor susţine vineri proba la limba maternă.

La fel ca până acum, timpul de redactare este de 120 de minute, calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14. Contestațiile vor putea fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00), inclusiv prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi afișate pe 4 iulie.

Elevii care nu au putut susţine Evaluarea Naţională pentru că sunt în carantină sau izolare, ori au alte justificări medicale, vor putea da examenele în etapa specială, programată între 5 şi 12 iulie. Înscrierile pentru această etapă se fac între 28 iunie şi 2 iulie.