Ministerul Educației a afișat marți notele finale la examenul de Evaluare Națională, după soluționarea contestațiilor.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean, în Bihor, din cele 690 de contestații depuse, 386 s-au soluționat cu note mai mari, iar 226 cu note mai mici. În cazul a 78 de lucrări reevaluate, rezultatul a rămas identic.

Cea mai bună veste au primit-o 12 copii care au acum note peste 5, așa că au promovat examenul. Cu toții au primit punctaje mai mari la proba de limba română.

În urma contestațiilor, procentul de promovare a crescut puțin, de la 75,75% la 75,86%, cu un total de 3.303 candidați cu medii peste 5.

Vești bune au primit și doi candidați care acum au nota maximă, 10, unul la proba de limba română, altul la matematică. Numărul elevilor cu media 10 a rămas însă același, patru.

Pentru absolvenții de gimnaziu urmează perioada de admitere la liceu, unde va conta doar media generală de la Evaluarea Națională. Începând din 6 iulie, părinții și absolvenții trebuie să completeze fișele de înscriere, care vor fi procesate la repartizarea computerizată. Primele rezultate vor fi comunicate pe 19 iulie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!