Absolvenţii de gimnaziu au scăpat de emoţiile Evaluării Naţionale. Ei au terminat examenele joi, cu proba la matematică, iar sâmbătă vor afla ce note au obţinut.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Claudiu Damian, La ultimul examen, din cei 5.028 de elevi înscrişi, 171 au absentat. Niciunul din elevii prezenţi nu au fost eliminaţi din examen. "La ultima probă, am avut două cazuri speciale. Un elev şi o elevă au susţinut examenul în spital. Eleva a suferit o toxiinfecţie alimentară, iar elevul o fractură", a explicat, joi, pentru BIHOREANUL, Damian.

Cei doi elevi au susţinut examenele în câte un salon al Spitalului Municipal, în care s-au aflat doar ei, membrii comisiei de examen din şcoala de la care provin şi câte un reprezentant al Inspectoratului Şcolar şi al Jandarmeriei. La fel ca toţi absolvenţii de clasa a VIII-a care au dat examenele în săli de clase, şi cei doi au fost supravegheaţi inclusiv cu cameră video. Eleva care este internată pentru o toxiinfecţie alimentară a dat şi examenul la limba română tot în spital.

Rezultatele Evaluării Naţionale vor fi afişate sâmbătă, până cel târziu la ora 16. Contestaţiile se vor putea depune între orele 16 şi 20, urmând ca notele finale să fie afişate pe 3 iulie.