Evaluarea Națională s-a încheiat joi și în Bihor, cu proba la limba și literatura maternă. Pe tot parcursul celor trei zile de examene nu s-au înregistrat incidente și niciun candidat nu a fost eliminat. 

„La ultima probă de examen din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2023, au fost prezenți în județul Bihor 854 candidați. Dintre aceștia 811 au susținut proba în limba maghiară, 37 în limba germană și 6 în limba slovacă. Nu au existat situații de candidați care să susțină examenul cu subiecte de rezervă, nici situații de candidați eliminați”, se arată într-un comunicat trimis joi de Inspectoratul Școlar Județean Bihor. 

Notele obținute de absolvenți vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14. „Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Codurile individuale au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută”, mai arată IȘJ Bihor. 

Cei nemulțumiți de notele primite pot depune contestații la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00).

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie.

IȘJ Bihor mai arată în informare că media de admitere la liceu va fi de fapt „media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!