Miercuri s-au încheiat probele din cadrul Evaluării Naţionale, susţinute de elevii care au terminat clasa a VIII-a. După ultimul examen, cel la matematică, viitorii liceeni au putut răsufla liniştiţi. Din cei 6.453 de elevi înscrişi la Evaluarea Naţională, în total la cele trei probe au absentat 173 de candidaţi, din care cei mai mulţi, 116, la examenul la matematică.

În întreg judeţul Bihor, un singur candidat a fost eliminat din examen. Un elev de la Şcoala cu clasele I-VIII Lucreţia Suciu a fost dat afară de la proba la limba română, pentru că nu a vrut să predea telefonul mobil la intrare în sala de examen.

Vineri, elevii vor afla cât de bine au scris la examene. Până la ora 14, la fiecare şcoală trebuie să fie afişate rezultatele obţinute, astfel încât în intervalul orar 14-18, cei nemulţumiţi de nota obţinută să poată depună contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate pe 27 iunie.

La finalul lunii, mai precis pe 29 iunie, elevii vor completa, împreună cu părinţii, fişele de înscriere la liceu. Ei vor trece, în ordinea preferinţele, codurile şcolilor şi specializărilor la care doresc să studieze în următorii ani.

În timp ce viitorii liceeni scapă de febra examenelor, pentru foştii liceeni acum încep. Luni, absolvenţii ultimului an de liceu vor susţine primul examen scris din cadrul Bacalaureatului, cel la limba şi literatura română. Marţi, Bac-ul continuă cu examenul la limba maternă, iar miercuri cu cel la proba obligatorie a profilului. Pe 1 iulie, absolvenţii de liceu vor susţine proba la alegere a profilului, urmând ca pe 3 iulie să afle rezultatele obţinute.

În Bihor sunt înscrişi la examenul de Bacalaureat 7.386 de elevi.