Imediat după debutul următorului an universitar, o echipă de evaluatori ai Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior va vizita Universitatea din Oradea.

Rectorul Constantin Bungău a anunţat că evaluarea instituţională cerută de Universitate va avea loc între 16 şi 18 octombrie 2013, obiectivul fiind schimbarea calificativului Universităţii de la "încredere" la "încredere ridicată". "Toţi colegii lucrează deja la rapoarte de autoevaluare, nu le este uşor. Însă mi-ar plăcea ca în noiembrie să putem sărbători schimbarea calificativului", a declarat rectorul.

Bungău a mai precizat că acesta e obiectivul său cel mai mare pentru anul 2013 şi, chiar dacă nu îşi îndeplineşte alte ţinte asumate prin Planul Operaţional, el va fi mulţumit dacă Universitatea va avea la final de an un alt calificativ.

Dacă ar primi calificativul de "încredere ridicată" din partea ARACIS, Universitatea ar intra în rândul celor mai bine cotate universităţi din România, dar ar avea şi şansa unei finanţări mai mari de la bugetul de stat începând din 2014.