Campionul Evander Holyfield a fost făcut KO încă din prima repriză de luptătorul MMA Vitor Belfort într-un meci care ar fi trebuit să dureze opt reprize disputat sâmbătă seară în Florida.

Lupta, comentată de fostul președinte SUA Donald Trump care a fost primit de public cu aplauze, s-a încheiat în câteva minute.

„The Real Deal”, cum este supranumit Holyfield, a început meciul relativ bine reușind să îi aplice lui Belfort un upercut după care a fost nevoit să cedeze centrul ringului.

Belfort a preluat atacul lansându-se într-o serie de lovituri din care campionul nu a mai avut cum să își revină. Arbitrul a fost nevoit să oprească lupta înaintea încheierii primei reprize.

(foto: skysports)

 La 10 ani după ultimul meci Holyfield, în vârstă de 58 de ani, a intrat într-o luptă cu un sportiv cu 14 ani mai tânăr departe de a fi în forma care l-a consacrat.

Boxerul a înlocuit în acest meci o altă legendă a boxului american, Oscar de la Hoya (48 ani) care, după ce meciul a fost programat, a fost nevoit să declare forfait (n.r. neprezentare la luptă) după ce a fost infectat cu COVID-19 și a fost spitalizat.

Campion incontestabil la categoria grea și supergrea Evander Holyfield este singurul campion mondial cvadruplu la categoria supergrea după ce în 1990 a câștigat titlurile WBA, WBC și IFB, în 1993 a câștigat titlurile WBA și IFB după care WBA în anii 1996 și 2000.