Reprezentanţii Bisericii Baptiste Harul, din Orăşelul Copiilor, şi-au ridicat în cap o parte din locuitorii din Rogerius, după ce, săptămâna trecută, au organizat zilnic şedinţe de evanghelizare pentru copiii din zonă în locurile de joacă de pe malul Crişului, în zona Sovata, printr-un proiect al unei organizaţii "creştineşti" din Sibiu.

În timp ce unii părinţii erau mulţumiţi căci, pe lângă versete din Biblie, micuţii participau bucuroşi şi la jocuri gen săritul cu sacul sau ştafetă, modul ofensiv în care s-au promovat i-a scos din sărite pe alţii.

O mamă a povestit revoltată BIHOREANULUI că o "pocăită" a vrut să-i "momească" micuţul chiar de lângă bunică, ademenindu-l "parşiv" cu bomboane şi nepăsându-i că bunica nu voia să-l lase.

De cealaltă parte, reprezentanţii bisericii neagă că au vrut să-i manipuleze astfel pe cei mici şi spun că ei au vrut doar să propăvăduiască cuvântul Evangheliei, că majoritatea copiilor erau însoţiţi de părinţi şi că de fapt nu le dau copiilor dulciuri înainte, să-i momească, ci după programul de joacă. Metoda e oricum mai bună decât insistenţele pe la uşi cu broşuri ca "Turnul de veghere"...