Inspectorii Direcţiei Finanţelor Bihor şi-au ridicat în cap gigantul Samsung după ce au socotit o evaziune de vreo 45 milioane de euro provocată prin mişmaşuri contabiliceşti şi prin firme satelit cărora, chipurile, Samsung le oferă consultanţă, dar de la care în realitate încasează bănoci pentru a le micşora datoriile către stat şi le foloseşte pentru a dirija mărfuri către subsidiara Samsung din Ungaria, unde taxele şi impozitele sunt mai mici.

Suma calculată de finanţiştii bihoreni ca datorie către buget le-a provocat palpitaţii coreenilor, aşa că aceştia au pus imediat placa cu "plecăm din România". După care, văzând că nu ţine, şi-au mobilizat consilierii de la renumita companie Pricewaterhouse Coopers contra oamenilor de la ANAF.

Şi, cum regula e că toate controalele se contestă, după care urmează un proces interminabil, şansele ca gigantul coreean să fie pus la plată sunt îndepărtate rău. De chestie s-au prins până şi finanţiştii care, speriaţi de scandalul stârnit, acum ar prefera să nici nu fi intrat pe poarta Samsung ca să le tulbure contabilitatea.