Eveniment inedit, derulat în acest sfârşit de săptămână la Centrul de tineret The Spot din Oradea. Elevii au avut şansa să participe la două ateliere organizate sub egida TIFF de către artista Agata Tabacu.

Conform unei informări a centrului The Spot, scopul atelierelor a fost de a-i învăţa pe tineri să realizeze un material stop-motion, să creeze imagini în mișcare, folosind o cameră şi fotografii pe care apoi le-au "legat" între ele.

"Elevii au creat personaje în ipostaze diferite cu ajutorul plastilinei care au prins viaţă apoi prin intermediul unor programe si tehnici de animare", arată informarea.

Au participat elevi de la Şcoala Gimnazială "Oltea Doamna", coordonaţi de profesoarele Mirela Tanc şi Otilia Chirilă.

"Atelierul a fost fascinant", a concluzionat cunoscuta profesoară Mirela Tanc, recent nominalizată printre finaliştii competiţiei "Global Teacher Prize" (Premiul global pentru profesori), care spune ca va folosi ce au învăţat în cadrul atelierului la orele de literatură.

"E despre frici, sentimente şi cum poti să treci peste ele", a explicat la rândul său artista Agata Tabacu.

Delia Mela, directoarea centrului The Spot, a precizat la rândul ei că întrunirea „a fost încă un exemplu de cum putem integra metode de bune practici nonformale în educaţia formală".