Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui, în luna mai, spectacole de teatru şi balet. Pe 11 mai, de la ora 19, pe scena orădeană Ştefan Bănică jr. va interpreta rolul principal în spectacolul de teatru "Desculţ în parc" de Neil Simon, alături de actorii Diana Cavallioti, Virgil Ogăşanu, Răzvan Vasilescu, Ileana Cernat. De altfel, Bănică jr. semnează şi regia producţiei.

Trei zile mai târziu, pe 14 mai, de la ora 19.30, orădenii vor putea vedea spectacolul "Amadeus" de Peter Shaffer, adus la Oradea prin programul "Artă contra drog" al Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului. Spectatorii îi vor putea vedea pe scenă pe actorii Sebastian Papaiani, Ion Dichiseanu, Victoria Cociaş, George Piştereanu şi Tomi Cristin, de la Teatrul Naţional din Bucureşti.

"Amadeus" este un spectacol elogiat de critica şi publicul internaţional, ecranizarea textului, în regia lui Thomas Forman, reuşind să câştige nu mai puţin de opt premii Oscar. De asemenea, punerea în scenă pe Broadway a piesei "Amadeus", în anii ’80, a avut 1.181 de reprezentaţii, cu diverse distribuţii. La acest spectacol, biletele s-au pus în vânzare la preţurile de 80 lei (cateogria I) şi 60 lei (categoria II).

Pe de altă parte, Casa de Cultură a Sindicatelor a anunţat că spectacolul de balet în patru acte "Lacul lebedelor" a fost reprogramat pe data de 23 mai, din cauza unor complicaţii legate de vizele artiştilor Teatrului rus de operă şi balet "Serj Lifari". Conducerea CCS anunţă însă că biletele deja procurate pentru data iniţială de 7 mai vor fi valabile şi pe 23 mai.

Pentru mai multe detalii legate de biletele şi programul Casei de Cultură a Sindicatelor, cei interesaţi pot apela numele 0259.468.468 şi 0359.401.283.