Manifestările festivalului Toamna Orădeană au în program şi la ediţia din acest an competiţii sportive, care cuprind întreceri de înot, minifotbal, streetball, cros şi şah.

Prima competiţie, cea de înot, dotată cu Cupa Toamnei orădene 2015, s-a desfăşurat duminică la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu şi a reunit la start aproape 90 de concurenţi, reprezentând copii nelegitimaţi cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani.  În total, au avut loc 26 de finale, 13 la 50 metri liber şi 13 la 50 metri spate.

Apoi, luni şi marţi s-au desfăşurat la Baza Sportivă Tineretului, întrecerile de minifotbal, care au reunit echipe de liceeni.

Joi, de la ora 13, în Parcul IC Brătianu va avea loc Cupa Toamnei Orădene la streetball, întreceri care vor fi organizate de Primăria Municipiului Oradea, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. Competiţia va debuta de la ora 13 şi va reuni echipe de fete şi băieţi din clasele V-VI, respectiv VII-VIII.

O zi mai târziu, vineri, de la ora 12, va avea loc concursul de cros, care se va desfăşura pe 14 categorii de vârstă, 7 la fete şi 7 la băieţi, de la preşcolari până la seniori. Şi aceste întreceri vor avea loc în Parcul IC Brătianu.

În fine, sâmbătă, în Orăşelul Copiilor va avea loc concursul de şah, care se va desfăşura pe 7 categorii şi care va fi organizat de Primăria Municipiului Oradea şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, împreună cu Asociaţia Judeţeană de Şah Bihor.