Casa de Cultură a Municipiului poate funcţiona cu doar patru angajaţi şi cu bani puţini. Aceasta este concluzia directorului CCM, Flavius Bunoiu, care a prezentat vineri bilanţul activităţii instituţiei în anul 2009, dar şi proiectele anului 2010. „A fost un an de criză, iar bugetul a fost în consecinţă. Totuşi, am rezolvat multe probleme", a declarat Bunoiu.

Prima bulină roşie pe care directorul a punctat-o a fost faptul că instituţia a reuşit să acumuleze din venituri proprii o sumă mai mare decât ce îşi propusese la începutul lui 2009. „De la bugetul local am primit 838.000 de lei, iar din venituri proprii se estimase că se vor aduna 122.000 de lei. În final, s-a ajuns la 218.930 de lei", a spus directorul. O altă mândrie a sa este faptul că a reuşit să organizeze Toamna Orădeană cu o sumă înjumătăţită şi cu încasări cu 20.000 de lei mai mari faţă de ediţia din 2008.

În total, în 2009, CCM a cheltuit 1.008.500 de lei şi a redus organigrama de la 16 angajaţi la 10. „În ianuarie 2010, din 10 angajaţi au mai rămas directorul, administratorul, un referent cultural şi femeia de serviciu", a explicat Bunoiu.

Pentru anul 2010, directorul nu şi-a propus evenimente culturale deosebite, însă vrea să renoveze complet Casa de Cultură, unde, în prezent, plouă, iar pereţii sunt plini de mucegai. „Am făcut o propunere de investiţii de aproximativ 300.000 de lei. Principala problemă este acoperişul. Ne plouă în cap", a spus Flavius Bunoiu.

Autofinanţarea evenimentelor culturale este o altă realizare pe care directorul CCM vrea să o îndeplinească. „Până acum, Casa de Cultură a Municipiului nu a fost privită ca o afacere, dar ar trebui să producem cât mai mulţi bani", a zis acesta. Evenimentele care se pot autofinanţa sunt, însă, doar cele care implică şi concerte, celelalte fiind privite cu mai puţin interes de comercianţi şi sponsori.